Csoportos biztosítás és menedzser biztosítás

A csoportos biztosítás és fogalma

Egyre több cég vezetősége lát fantáziát abban, hogy béren kívüli alternatív juttatásokkal fejezze ki dolgozói megbecsülését, hiszen ezek az “extrák” költséghatékony módon növelik a munkatársak elkötelezettségét, motivációját, így a szervezet versenyelőnyhöz juthat a munkaerő piacon.

A fentiek fényében egyre értékesebbé vállnak az olyan motivációs eszközök, melyek képesek megteremteni az egyensúlyt a humán erőforrás- menedzsment és a pénzügyi vezetők céljai között, a vállalat még sikeresebb működése érdekében. A csoportos biztosítás a munkaadók és a munkavállalók számára is előnyökkel járnak.

A csoportos biztosítás előnyei a munkaadóknak

A csoportos biztosítás vonzó juttatási forma minden korosztály számára. Segítségével fokozható a szellemi hatékonyság, javítható a munkahelyi légkör, és a céghűség is elérhető ilyen módon. A program akár egy főre is indítható, de az eseti jutalmazás lehetőségét is magában rejti. Az egyszerű adminisztráció leegyszerűsíti a folyamatot, a biztosítottak pedig cserélhetőek, tehát nem jelenthet gondot az esetleges munkaerő-mozgás. További nagy előnye, hogy a vállalat járulékmentes juttatásként nyújthatja, előre meg nem határozott tartamra, tehát biztosítja a lehetőség a teljes szabadságot is ilyen téren.

Adózása és előnyei a munkavállalóknak

Munkavállalóként fontos ösztönzési és elismerési forma lehet a csoportos biztosítás, mely azon felül, hogy anyagi juttatásként áll rendelkezésre, valamiféle erkölcsi tartalommal is bír. A biztosítási védelem akár az egész család számára remek lehetőséget teremt, s ugyanakkor kamatadót sem kell fizetni utána, így egyértelmű adózási előnyökkel jár a munkavállaló számára is. A biztosítást idős korban is igénybe lehet venni, de egészségi állapotból fakadó nehéz élethelyzetekben is jó szolgálatot tesz.

Irodánk megbízás alapján az alábbiakat vállalja:

  • A különböző akvizíciók teljes körű lebonyolítása
  • A vállalati rendszerek bevezetése, felülvizsgálata
  • A különféle elemek vonatkozásában a szolgáltatók tendereztetése, összehasonlítások, különös tekintettel a biztosítók, egészségpénztárak, nyugdíjpénztárak esetében.

A menedzserbiztosítás előnyei

A menedzserbiztosítás nagy előnye, hogy díja adó-, és illetékmentesen költségként elszámolható. A megoldás kiválóan alkalmas managerek biztosítására. A nagy összegű biztosítás lehetővé teszi a pénzügyi nehézségek elkerülését akkor, ha a vezetők, kulcsemberek halála bekövetkezne. Amennyiben alkalmazottként kapja a biztosítást, úgy a család számára jelenthet nagy segítséget halál esetén.

Elsősorban olyan személyekre szokták megkötni a menedzserbiztosítást, akik valamilyen kulcsfontosságú pozícióban vannak a cégnél, és tudásuknál, képességeiknél vagy kapcsolatrendszerüknél fogva nehezen pótolhatóak. A biztosítás lehetőséget teremt arra, hogy halál vagy például rokkantság esetén a személy munkából történő kiesése ne terhelje meg jelentősen a céget anyagilag. Hasonlóan a csoportos biztosításhoz, itt is kedvezményes adó-, és járulékterhek csatlakoznak a lehetőséghez, tehát ilyen szempontból is megéri a cégek számára a menedzserbiztosítás.

Kapcsolatfelvétel