Lakásbiztosítás és ingatlanbiztosítás

Mi az a lakásbiztosítás és mire jó?

Mindenki lakik, vállalkozik, kereskedik valahol, akár saját házában, lakásában, vagy bérelt ingatlanban, a lakóhelyén pedig ott van az összes ingósága, használati és személyes tárgyai vagy vállalkozásának eszközei. A károk, melyek e vagyontárgyakat érhetik a bagatelltől a teljes totálkárokig terjedhetnek.

A kockázatok biztosítóra történő áthárításával biztonságot teremthetünk magunk, vállalkozásunk és családunk számára, valamint finanszírozott ingatlan esetén megfelelhetünk a hitelnyújtó által előírtaknak.

Életünk talán legnagyobb befektetésének bizonyul a saját otthon megteremtése. Az önerő előteremtése mellett a hitelfelvétel és a törlesztések vállalása is komoly anyagi felelősséget feltételez, természetes tehát, hogy szeretnénk minden eshetőségre felkészülni, és megvédeni befektetésünket, mely egyúttal mindennapi életterünkként is szolgál. Már havi néhány ezer forinttal biztonságban tudhatjuk magunkat a nem várt események okozta károktól és azok anyagi következményeitől.

Egy jó ingatlanbiztosítással elkerülhetjük, hogy a bekövetkező károk alapjaiban rengessék meg anyagi helyzetünket.

Hogyan köthető lakásbiztosítás?

Jogilag tulajdonképpen a szerződő fél tesz ajánlatot a biztosítónak, amely ha nem utasítja el azt, akkor a szerződés létrejön. Magát a szerződést folyamatos díjfizetéssel lehet életben tartani. A biztosítási összeg megállapítása mindig is kritikus pontnak számít, hiszen ha ezt rosszul választjuk meg, akkor komoly problémákkal nézhetünk szembe egy esetleges káreseménynél. Fontos tehát, hogy a biztosító térítésének felső határa az ingatlan aktuális újraépítési, és az ingóságok aktuális újrapótlási költségeivel egyezzenek meg.

Mire fizet a lakásbiztosítás?

Alapvetően tűz, robbanás, villámcsapás, vihar, felhőszakadás, árvíz, jégverés, hónyomás, földrengés, földcsuszamlás, üregbeomlás, idegen jármű ütközése vagy rádőlése esetén fizet a biztosító. Kiegészítő fedezetek lehetnek a betöréses lopás, vandalizmus csőtörés, vezetékes kár. További szolgáltatásként finanszírozhatja a biztosító az ideiglenes lakás költségeit, az elmaradt bérleti díjat, a szigetelési hibákat, a zárcsere költségeit is.

A lakásbiztosítás felmondása és megszüntetése

A lakásbiztosítási szerződés megszűnik a díjfizetés elmaradásával. Lehetőség van a biztosítóváltásra is, de egyazon biztosítónál is választhatunk más konstrukciót, ha az idővel jobban megfelelne igényeinknek.

Az ingatlanbiztosítás típusai

Lakás és családi ház biztosítása

Az ingatlanbiztosítások közül a leggyakrabban választott típus. Nem véletlen, hiszen a saját otthon megteremtésével járó magas költségek egyértelműen indokolják a lehető legteljesebb védelem szükségességét az ingatlanra és az ingóságokra vonatkozóan is.

Társasház biztosítás

Hasonlóképpen a lakás és családi ház biztosításhoz, ez is az egyéni lakótér védelmét szolgálja. Ugyanakkor tény, hogy a társasházak esetében olyan plusz alapterületekkel, helyiségekkel is számolni kell, amelyek szintén károkat szenvedhetnek el.

Nyaraló, üdülő biztosítás

Az év bizonyos időszakaiban használaton kívül levő ingatlanok, jellemzően a nyaralók biztosítása magától értődő okok miatt igen lényeges.

Raktárak, raktáráruházak biztosítása

A raktárakban elhelyezett áruk biztonsága érdekében ajánlott ingatlanbiztosítást kötni ezekre, a kereskedelmi célokat kiszolgáló épületekre és az ott levő ingóságokra is.

Üzletek, műhelyek biztosítása

Üzlettulajdonosként, vagy műhellyel rendelkezőként bizonyára Ön is tudja, hogy ott szép számmal akadnak olyan termékek, áruk, eszközök, amelyek nagy értéket képviselnek. Az anyagi biztonság érdekében megéri biztosítani ezeket, méghozzá ingatlanbiztosítás keretein belül.

Kapcsolatfelvétel

 • Ipari célú ingatlanok biztosítása
 • kereskedelmi célú ingatlanok biztosítása
 • Szolgáltató házak biztosítása
 • Irodaházak biztosítása
 • Bevásárlóközpontok biztosítása
 • Raktárak, raktáráruházak biztosítása
 • Üzletek, műhelyek biztosítása
 • Bérelt ingatlanok biztosítása
 • Bérbe adott ingatlanok biztosítása
 • Lakás és családi ház biztosítás
 • Társasház biztosítás
 • Nyaraló, üdülő biztosítás
 • Lakóparkok ingatlan biztosítása
 • Nem lakott ingatlanok biztosítása