Csoportos baleset biztosítás

 

A csoportos élet-, baleset- és betegség-biztosítási csomag kitűnő megoldást nyújt arra, hogy Ön mint munkaadó, kedvező áron értékes többlet-juttatást nyújtson munkavállalóinak.

A csoportos balesetbiztosítás előnyei a munkaadóknak

Egy vállalkozás számára a legkifizetődőbb befektetés a magasan képzett, lojális munkavállaló.

ÖN, mint cégvezető, tehet azért, hogy  munkavállalói lojálisak legyenek.

Számít, hogy a munkahelyük a fizetésükön felül milyen kiegészítő szolgáltatásokkal honorálja munkájukat.

A munkavállalókra megkötött csoportos balesetbiztosítás nem csak a munkavállalói „csomag” része lehet, hanem a munkavállalókról való gondoskodás pozitív üzenetét is hordozza.

Pozíciótól függően csoportonként rugalmas csomagok

  • A rugalmas konstrukció lehetővé teszi, hogy az eltérő munkakörben dolgozó munkavállalók egymástól különböző biztosítási szolgáltatásban részesüljenek.
  • Így Önnek, mint munkáltatónak, lehetősége nyílik arra, hogy a menedzsmentről és a magasan képzett szakemberekről kiemelt szinten gondoskodjék, s tudásukat a hagyományostól eltérő módon, akár egyedileg is elismerje.
  • A biztosítási szerződés megkötésekor a munkáltató három biztosítási alaptípus – a kockázati életbiztosítás, a baleset- valamint a betegségbiztosítás – számtalan variációja közül választhat. Ezek a biztosítások egymással kombinálhatóak, így Ön alakíthatja ki a cége igényeinek leginkább megfelelő biztosítási csomagot, minden munkavállalói csoportja számára.

Munkáltatói előnyök

  • Azon túlmenően, hogy a dolgozók biztosítási védelemben részesülnek, megbecsültnek érzik magukat, további munkáltató előnyöket élvezhetnek ebben az évben megkötött szerződéseikre.
  • A kockázati biztosítási elemeket is magában foglaló biztosítások esetében figyelembe kell venni azt is, hogy az igazoltan elkülönített kockázati biztosítási rész egy hónapra vonatkozóan a minimálbér 30 százalékát meg nem haladóan a munkáltató által fizetett díja a Szja törvény 1. számú mellékletének 6.3. pontja szerint 2018. november 30-ig megkötött szerződésekre adómentes.
  • Ezeknek a biztosításoknak a díjai költségként elszámolhatják.

Munkavállalói előnyök

  • A Csoportos Biztosítások a vállalatnak a munkavállaló iránt érzett felelősségét, gondoskodását fejezik ki, s ezzel, az anyagi megbecsülésen túl, növelik a dolgozó kötődését a vállalathoz.
  • A megfelelően összeállított biztosítási csomag a munkavállaló számára hatékony védelmet biztosít a legkülönbözőbb veszélynemek esetén is, mivel baleset esetén a biztosítottnak, a biztosított halála esetén pedig az örökösöknek, kedvezményezetteknek nyújt gyors anyagi segítséget.
  • A kockázati élet- és balesetbiztosítások, valamint a betegségbiztosítások díja adó- és járulékmentes juttatásnak számít, csakúgy, mint a biztosítási eseményekre járó szolgáltatások biztosítási összegei
  • A vállalati biztosítás – a csoportos összetételéből adódóan – sok esetben kedvezőbb díjjal köthető meg, mint az egyénileg fizetendő biztosítások. Egy hasonló biztosítási összeg esetén, kedvezőbb áron, csökkentett kockázati tényezők mellett valósítható meg a védelem; annak díja pedig a munkáltatónál jelentkezik, így a munkavállaló számára nem jelent plusz kiadást.

Kapcsolatfelvétel