Támogatott mezőgazdasági biztosítások növénytermesztők részére

2019. május 31-ig lehet pályázni  a Vidékfejlesztési Program keretében a legfontosabb természeti és időjárási kockázatokra kötött mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott  támogatásra.   Azon termelők pályázhatnak, akik  növénytermesztéssel foglalkoznak.

Az Allrisks segítséget tud nyújtani  a mezőgazdasági biztosítások megkötéséhez.

Az Agrárminisztérium annak érdekében, hogy minél több gazdálkodó, minél nagyobb területre vehessen igénybe mezőgazdasági biztosítást, az elmúlt időszakban a díjtámogatás éves keretösszegének emeléséről és a támogatási szerkezet egyszerűsítéséről határozott.

Az „A” típusú csomag kibővült a csonthéjas és héjas gyümölcskultúrákkal.

A „B” típusú csomagba kerültek az ültetvény- és zöldségkultúrák,

a „C” jelű konstrukciókban pedig a szántóföldi növénykultúrák kaptak helyet.

A „B” jelű csomag esetében – a korábbiaktól eltérően – 5 kockázat helyett mind a 9 kockázat bármelyikére köthető biztosítás.

Az igény beadására ez alkalommal is az egységes kérelembenyújtási időszakban nyílik lehetőség. A pályázati felhívás részleteiről az érintettek a Széchenyi2020   oldalon részletesen tájékozódhatnak.

A biztosítások 2019. május 31-ig köthetők meg.

Ki veheti igénybe díjtámogatott mezőgazdasági biztosításainkat?

  • A törvényi szabályozás értelmében a biztosítás szerződője a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szervnél nyilvántartásba vett aktív mezőgazdasági termelő lehet.
  • Mezőgazdasági támogatást csak a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szervnél regisztrált mezőgazdasági termelő kaphat.