Cafeteria rendszerek és biztosítások

Biztosítások a Cafeteria rendszerben

Hazánkban évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a béren kívüli alternatív juttatások, melyek mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára előnyökkel járnak. A hasonló „extrák” költséghatékony módon segítik elő a dolgozók motivációját. A Cafeteria rendszerek biztosítási konstrukciókat is tartalmaznak, ezek rendszerbe történő hatékony beépítését érdemes szakemberekre bízni.

Biztosítások a Cafeteria rendszerben- miért éri meg?

A Cafeteria rendszerbe épített biztosítások több szempontból is előnyökkel járnak a munkáltatók számára. Sok esetben a cég számára adó-, és járulékmentesen adhatóak ezek a juttatások. Ahhoz azonban, hogy a megfelelő kombinációban, minden szempontból költséghatékonyan lehessen a rendszerbe építeni azokat, fontos, hogy szakember segítségét is kikérje ehhez.

Baleset és egészségbiztosítások

A kockázati életbiztosítások törvényi korlátja havonta a minimálbér harminc százaléka. Segítségükkel olyan fontos cél érhető el, amelyek a cég működőképessége és a munkavállalók optimális teljesítménye szempontjából sem elhanyagolható, ez pedig nem más, mint az élet-, és balesetvédelem biztosítása a dolgozóknak. Közvetetten ezzel a dolgozók hozzátartozóiról is gondoskodhat a cég, ami egyes váratlan balesetek alkalmával akár a munkaügyi pereknek is elejét veheti. Egyénileg választhatóak szolgáltatási csomagok, így a munkáltató dönthet arról, hogy egyes munkavállalóinak milyen széles körre kiterjedő biztosítással áll majd rendelkezésre.

Egészségpénztárak

Az egészségpénztári szolgáltatás biztosítja a munkavállaló számára az olyan lehetőségeket, amelyek aktívan hozzájárulnak egészsége megőrzéséhez. Tipikusan ilyenek a gyógyüdülés, a szemészeti ellátás, gyógyászati segédeszközök választásának lehetősége, vagy egyes egészségügyi szolgáltatások igénybe vétele.

Nyugdíjpénztárak

Az életbiztosításokkal a munkáltató munkavállalójáról igyekszik gondoskodni a nyugdíjba vonulást követően. A differenciált javadalmazási rendszer kiépítésével a munkáltató cégéhez kötheti kulcsembereit, de alkalmazhatja azt a javadalmazás, vagy éppen a megvonás eszközeként is.

Unit link és kockázati biztosítások

Esetükben is a cég a szerződő fél, a biztosítottak viszont a munkavállalók. Egyénileg választható szolgáltatási csomagokkal olyan célok is megvalósíthatóak, mint a nyugdíj, vagy például a gyermek biztosítás.

Munkáltatóként mindenképpen megéri a Cafeteria elemek mellett letenni a voksot, hiszen a szabályok betartásával sok esetben teljesen adó- és járulékmentes megoldást kínálnak ezek mind a munkavállaló, mind a munkáltató részére. Az anyagiakon és a költségmentességen túl nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a biztosításokkal kombinált Cafeteria rendszerek jelentős motivációs erőt jelentenek a munkavállalók számára, ami a termelékenységet és a hatékonyságot képes növelni.

Risk Selection

SZABÓ KRISZTIÁN
vezető tanácsadó
+36 30 267 59 27

9600 Sárvár, Hunyadi utca 9.

Kapcsolatfelvétel

Insura Sárvár - Allrisks

+36 30 267 59 27
[email protected]