Gépjármű flottabiztosítás

Gépjármű biztosítás alkalmával jelentős előnyök érhetőek el akkor, ha ügyfélként biztosítási szerződéseit egy biztosítónál, flotta biztosítás keretein belül vonja össze. Érdemes tehát átgondolni, hogy a népszerű flotta biztosítás mellett tegye le a voksot akkor, ha a kötelezőről, valamint a CASCO-ról van szó. A gyakorlatban elő szokott fordulni, hogy egy-egy autó megvásárlásakor különböző biztosítókkal kötnek a cégek szerződést. Ez azonban rendkívül sok adminisztrációs teherrel jár, és külön kell figyelni a határidőkre, fizetési gyakoriságra. Ehelyett célszerű a flotta biztosítást választani.

Ki és mire köthet flotta biztosítást?

A kereskedelem és a szolgáltatások területén a cégek általában több gépjárművel rendelkeznek. Ilyen esetekben a flotta biztosítás lehet a megfelelő megoldás, mellyel nem csak olcsóbb gépjármű biztosítási díjak érhetőek el, de gyakorlatilag egyetlen szerződés keretein belül oldhatja meg a biztosítások kezelését. A flotta biztosítás azok számára érhető el, akik legalább öt gépjárművel rendelkeznek, és ezekre a biztosítást ugyanazon biztosítónál kötik meg.

Minden gépjárműnek rendelkeznie kell kötelező biztosítási szerződéssel, ehhez kétség sem férhet, hiszen ez alapvető követelményként szerepel a közlekedési szabályok között. Céges ügyfelek részére lehetőség van arra, hogy ha legalább öt gépjármű egyazon tulajdonos vagy üzemben tartó nevén van nyilvántartva, úgy ezekre flotta biztosítás keretein belül kössék meg a kötelező biztosítást. Hasonlóképp lehetőség van a flotta biztosítás előnyeinek kihasználására akkor is, ha a CASCO megkötéséről van szó.

A flotta biztosítás előnyei

  • Flotta biztosítással olcsóbb biztosítási díjak érhetőek el. Legyen szó akár CASCO-ról, akár kötelező biztosításról, a flotta szerződés lényegesen kedvezőbb díjfizetéssel társul.
  • A flotta esetében tulajdonképpen csak egy szerződésről van szó gépjárműszámtól függetlenül. Ennek köszönhetően az adminisztrációs terhek minimalizálhatóak, és a határidők is egyszerűbben figyelemmel követhetőek.
  • Mivel egyetlen biztosítási szerződés kapcsán van szükség csak fizetésre, így az utalási költségek is csökkennek, nem is beszélve az ügyintézés leegyszerűsödéséről.

Amennyiben tehát legalább öt gépjárművel rendelkezik cége, ajánlott flotta biztosítás mellett letenni a voksot. A mindennapi céges ügyintézés során éppen elég határidőre, tennivalóra kell figyelni, érdemes az olyan lehetőségekkel kapcsolatban következetesnek lenni, melyek egyszerűbbé teszik a hétköznapokat, és ugyanakkor pénzt is spórolhat segítségükkel. A gépjárművek fenntartása, és a folyamatosan növekvő üzemanyagköltségek mellett célszerű a biztosítási díjakon spórolni, amennyiben erre mód akad.

A flotta biztosítás kapcsán is érdemes a szerződéskezelést szakemberekre bízni, akik a szerződéskötéstől kezdve a díjfizetésen keresztül egészen az esetlegesen aktuálissá váló biztosítóváltásig mindent egy kézben tartanak.

Risk Selection

SZABÓ KRISZTIÁN
vezető tanácsadó
+36 30 267 59 27

9600 Sárvár, Hunyadi utca 9.

Kapcsolatfelvétel

Insura Sárvár - Allrisks

+36 30 267 59 27
[email protected]