Kockázatfelmérés

A “risk management” komplex fogalom, amely magában foglalja a technikai, pénzügyi, humán, jogi, üzleti és egyéb kockázatok vezetői szintű, stratégiai kezelését.
A kockázatok sokfélesége (biztosíthatók és nem biztosíthatók) megköveteli, hogy összefüggéseikkel együtt ismerjék őket egy vállalat, gazdálkodó szervezet döntéshozói. A tényleges kockázatok ismeretén alapuló stratégia célja természetesen a kockázatok minimális szintre csökkentése, ezért ez kiemelkedő szerepet játszik a cégek biztonságos működtetésében.
A különféle biztosításoknak fontos szerepet kell betölteniük a kockázatok kezelésében, és megfelelően kell kiegészíteniük az egyéb kockázatkezelési technikákat, módszereket is.

Ez a munkamódszer rendkívül hasznos a cégek számára, hiszen pl. a vagyon és felelősségbiztosítások tekintetében a biztosítók versenyeztetése és a szerződéskötést megelőzően alapos “átvilágításra”, helyszíni szemlékre kerül sor.

Hatékony segítséget biztosítunk számos kockázatelemzésből és káresemény-vizsgálatból adódó tapasztalatunknak köszönhetően. Minél szorosabb a folyamatos együttműködés a biztosítóval, ezen a területen minél több információt adunk meg számukra, annál hatékonyabbá válik a kockázatok minimalizálásának programja.

Irodánk ezt a szolgáltatást díjmentesen nyújtja ügyfeleinek.

A biztosítási piacon évről évre új biztosítók jelennek meg új szolgáltatásokkal, és új módozatokkal. Ajánlataik között még azonos módozatok esetén is jelentős díj- és tartalmi különbségek vannak. Ezek közül választani ” megfelelő szakmai ismeretek nélkül ” nehéz. Megbízásunk esetén átvizsgáljuk, és írásos szakvéleményt készítünk vállalkozásuk jelenlegi biztosítottsági helyzetéről. Javaslatot teszünk a kockázatok kézbentartására, csökkentésére, ha szükséges, a meglévő szerződések módosítására, esetleg új szerződések kötésére. A kockázatfelmérés az a folyamat, amelynek segítségével felmérjük és elemezzük az üzletmenetet érhető negatív hatásokat. Az összegyűjtött információk birtokában meghatározzuk, miként csökkenthető a lehető legminimálisabbra a várható negatív hatás.

Kockázatfelmérés és a meglévő biztosítások kézhezvétele után az aktuális piaci díjak és elérhető szolgáltatások, fedezetek figyelembe vételével felülvizsgáljuk meglévő biztosítási szerződéseiket. A vonatkozó szabályzatok, és esetleges korább káreseményeik kapcsán elemezzük, és szakvéleményt készítünk jelenlegi biztosítottsági helyzetükről. Szükség esetén egyedi záradékok alkalmazásával kialakítunk egy meglévőnél kedvezőbb díj -szolgáltatás arányú biztosítási ajánlatot.

Kockázatelemzés a gyakorlatban:

  • Látogatást teszünk a partnernél, az üzletmenettel (termeléssel) összefüggő kockázati tényezők számbavétele, az esetleges korábbi veszteségek, azok okainak tisztázása céljából.
  • Megvizsgáljuk a cég termelési (működési) folyamatait, biztonsági, tűzvédelmi berendezéseit.

A tapasztalataink alapján az átlagosan elérhető 10-30% díjcsökkenést, a biztosítók ajánlatainak tényleges megversenyeztetésével érjük el.

Risk Selection

SZABÓ KRISZTIÁN
vezető tanácsadó
+36 30 267 59 27

9600 Sárvár, Hunyadi utca 9.

Kapcsolatfelvétel

Insura Sárvár - Allrisks

+36 30 267 59 27
[email protected]