Követelés kezelés

A nagy kereskedelmi tranzakciók legalább nyolcvan százaléka áruhitelnyújtáson alapszik. A céges partnerek megfelelő rangsorolása, és az ezek alapján kötött hitelkeretről szóló szerződések magukban rejtik azt a kockázatot, hogy a partner esetleg nem fizet a kiadott áruért. A hosszú távú együttműködés alapvető feltételének számít, hogy zökkenőmentesen történjen a határidőre történő fizetés, ám a gyakorlatban mindig is előfordult, hogy erre nem került sor. Ilyenkor válhat szükségessé olyan profi cég segítsége, aki otthonosan mozog a követelés kezelés területén, és jelentős tapasztalattal tevékenykedik a követelésmenedzsment stratégia kialakításában, és természetesen annak kivitelezésében.

A követeléskezelés előnyei

A hatékony követeléskezelés szerteágazó ismereteket és gyakorlatot követel meg. A területen ezek mellett nagyon fontos a piaci ismeret és a megfelelő szakembergárda, melyeknek köszönhetően megvalósíthatóak a hatékony követelés behajtás feltételei. A cél természetesen a mihamarabbi pénzügyi rendezés előmozdítása. Ennek érdekében nem csak a levelek postázása vagy a telefonhívások bizonyulnak fontosnak, sokkal inkább ezek gyakorisága, időzítése és a szakszerű eljárás.

A követelés kezelés szolgáltatásai

Bizonyára Önben is felmerült már a kérdés, hogy vajon milyen garancia létezik a kintlévőségek tényleges viszontlátására. A szerződéskötés természetesen egyfajta biztonságot jelent, de nem mehetünk el a partnerek megfelelő megválasztása mellett sem. Az, hogy kinek adunk bizalmat az üzleti kapcsolatok kezdetekor, sokszor tervezhetőbb, mint azt a legtöbben gondolnák. A követelés kezelés területén tevékenykedő cégek otthonosan mozognak abban is, hogy a lehető legtöbb információt szerezzék be ügyfeleik számára a potenciális partnerek megbízhatóságáról és fizetőképességéről. A cégelemzések, céginformációk segítségével a vevőminősítés egyszerűbbé
válhat, s ez nagy segítséget jelent a szerződéskötés és a fizetési feltételek meghatározása alkalmával.

Ugyanakkor az is lényeges, hogy a követeléskezelés jogszabályoknak megfelelően történjen, és lehetőség szerint peren kívül megoldhatóak legyenek a felmerül adósságbehajtási problémák.
Nem csak hazai területen tevékenykedő cégek kapcsán merülhet fel a követelés kezelés, hiszen gyakran határainkon átnyúló üzletkötés során van szükség a kintlévőségek behajtására.

Legyen szó akár nemzetközi vagy hazai szintű kapcsolatokról, kis-, és közepes vállalkozásról, vagy bármilyen nagyvállalatokról, a követelés kezelés szolgáltatási palettáján szereplő lehetőségek remek megoldást kínálnak ügyfeleink számára. A követelésmenedzsment szakszerű tervezése, a cégelemzések profi elvégzése mellett a hatékony vevőminősítés és a követelésbehajtás is hozzáértést és gyakorlatot követel meg. A követelések kapcsán kiemelt jelentőséggel bíró hitelbiztosítás kínálat áttekintéséhez is megéri szakemberekhez fordulnia, akik segítenek az igényeinek leginkább megfelelőt megtalálni.

Risk Selection

SZABÓ KRISZTIÁN
vezető tanácsadó
+36 30 267 59 27

9600 Sárvár, Hunyadi utca 9.

Kapcsolatfelvétel

Insura Sárvár - Allrisks

+36 30 267 59 27
[email protected]